חושבים עיצוב
תהליכי עיצוב חשיבה ולין סטארטאפ (Lean Startup) הפכו מכבר לחלק בלתי נפרד מהז’רגון של החדשנות. המתודולוגיות החדשות יחסית הללו נמצאות בשימוש על ידי תאגידים וסטארטאפים/ מיזמים לבנייה והערכות סיכון של כלל פעולות החדשנות שלהם. סיפורי הצלחה כגון Uber, Airbnb, Facebook, Google יצרו את ההטמעה, הביקוש והחיפוש אחר הידע שיש בתהליך עיצוב חשיבה וLean Startup.
תלמדו סטארטאפ
Lean Startup, מושג שנטבע לראשונה על ידי סטיב בלנק, מוגדר בצורה הטובה ביותר כתוכנית בסיסית להפעלת סטארט-אפ. בעיקרו של דבר, המטרה היא למצוא מוצר מתאים לשוק על ידי יצירת מוצר מינימלי בר קיימא (MVP) באמצעות תהליך בנייה – מדידה – למידה ושיפור שחוזר על עצמו. כדי ליישם מתודולוגיה זו על היזמים להתחיל בתכנון מוצר רזה בעל מינמום פיצ’רים שיספקו את קהל היעד הראשוני.
התאמת המוצר לשוק
מיד לאחר מכן תגובת המשתמשים הראשוניים נמדדת ומאוששת או מפריכה את הנחת היסוד שעליו מתבסס הרעיון, בדרך הזו ניתן לקבל החלטות המבוססות על ראיות בקשר לצעד הבא שהמוצר או השירות הולכים לקראתו. הלולאה הזו ממשיכה להתקיים עד שמתקבלת בבירור התאמת המוצר לשוק. המטרה בשלב זה היא להוכיח שהמיזם פונה לצרכי השוק באופן מדוייק.
תהליכי ניהול עיצוב
חשיבה עיצובית היא תהליך לפתרון בעיות שהתוצאות שלה היא פתרונות שאנשים אוהבים. השיטה אינטואיטיבית ומביאה לפתרונות אפקטיבים ויצירתיים יוצאים מהקופסא בזמן קצר. חשיבה יצירתית הוא תהליך שנוצר במקור ע”י מעצבים לטיפול בתהליכים ארוכים של יצירת מוצר משלב הרעיון, קהלי היעד והביטוי שלהם כמוצר אפקטיבי. אני משתמש בתהליך הזה גם מכיוון שהרקע שלי בא מתהליכי חשיבת עיצוב מורכבים וגם מפני שהוא כלי אפקטיבי ביותר להגעה מהירה ומדויקת למטרה.
מיקוד
האידיאולוגיה של חשיבה עיצובית טוענת כי גישה מעשית, ממוקדת-משתמש לפתרון בעיות יכולה להוביל לחדשנות, וחדשנות יכולה להוביל להבחנה וליתרון תחרותי. גישה זו, המבוססת על משתמשים, מוגדרת על-ידי תהליך חשיבה עיצובית וכוללת שישה שלבים שונים. אם נעלה רמה אחת מעלה, כל התהליך עטוף בשלשה שלבים הנעים קדימה בלופ: הבנה – מחקר – מימוש וחוזר חלילה.
תרשים זרימה לתהליכי חשיבה עיצובית
הזדהות: חקירת קהלי היעד, גילוי ואבחון מה קהלי היעד אוהבים לעשות, מרגישים ואומרים כלפי מה אתה רוצה לבדוק. המטרה היא לאסוף מספיק תצפיות ואבחנות ולהתחיל להזדהות עם הפרספקטיבה של המשתמשים.
הגדרה: שימוש והבנת כלל תוצאות המחקר לאבחון הבעיות העיקריות המשותפות למספר גדול מקהל היעד שלך.
בריינסטורמינג (ריעיון): הצבת הבעיות המוסקות במרכז ויצירת סיעור מוחות יצירתי לזריקת רעיונות לפתרון הבעיה, בשלב זה יש לשחרר מעצורים ולזרוק
אבטיפוס (Prototype)
את כל הבא לראש ללא ברירת הרעיונות. בשלב הזה אין טוב או רע או לא מספיק טוב. שום רעיון אינו מופרך מדי.
בניית ייצוג מוחשי ויזואלי לפתרון של הבעייה. בשלב זה הפתרון שנבחר נבדק שאכן הוא עונה על צורך הבעייה וממש את הפתרון בכל רמותיו. חשוב בשלב זה לשתף את האבטיפוס עם קבוצת אנשים רעננה לקבל מושג נקי לגבי אפקטיביות הפתרון המוצע.
בחינה: חזור למשוב לקבל ערך אמיתי האם הפתרון המוצג מספק ערך אמיתי לבעייה? אם כן, ממש את הפתרון מול לקוחות אמיתיים ועקוב אחר הנעשה.
יישום: זהו בהחלט השלב החשוב ביותר בתהליך – להפוך את הפתרון לאפקיבי וישים בזמן אמת. מתן דגש ליצירתיות, קריאיטיביות עיצובית וחדשנות על מנת למקסם את הפתרון בעיני קהל היעד.
תהליך ניהול עיצוב הוא תהליך אפקטיבי מאוד וממוקד המתחיל בזיהוי נתוני המשתמשים שלכם ומתאר צורך אמיתי לבעייה. השיטה הזו מנצלת מומחיות קולקטיבית ומעוררת חדשנות ע”י בחינה של פתרונות רבים עבור אותה בעייה
זמין לכל בקשה
The importance of User experience and user interface in Automotive applications and digital products
The importance of User experience and user interface in Automative applications and digital products