UI UX בשירות המהפכה התעשיתית 4.0

המהפכה התעשייתית 4.0 מתארת את השינויים האקספוננציאליים בדרך חיינו, בעבודה וביחס אחד לשני בשל אימוץ מערכות סייבר-פיזיות, האינטרנט של דברים והאינטרנט של מערכות. כאשר אנו מיישמים טכנולוגיות חכמות במפעלים ובמקומות העבודה שלנו, מכונות מחוברות יפעלו, דמיינו את שרשרת הייצור כולה וקבלו החלטות באופן אוטונומי. מהפכה זו צפויה להשפיע על כל תחומי, תעשיות, וכלכלות. בעוד שבמובנים מסוימים היא מהווה הרחבה של המחשוב של המהפכה התעשייתית השלישית (המהפכה הדיגיטלית), בשל המהירות, ההיקף והמערכות של השפעת השינויים של המהפכה הרביעית, היא נחשבת לעידן מובהק. המהפכה התעשייתית הרביעית משבשת כמעט כל ענף בכל מדינה ויוצרת שינוי מסיבי בצורה לא ליניארית במהירות חסרת תקדים.

דמיינו לעצמכם את האפשרות ליצור שפה בסיסית הנשנענת על עקרונות נלמדים ומקובלים ולשלח את השפה למימד הסייבר. במימד הסייבר תלמד השפה אינפוטים מיידיים ברמת חווית המשתמש ותשנה באופן דינאמי ומיידי את נראות השפה והחוויה שלה בהתאם לכלי ולקהל שהיא משרתת (מפעל, אתר קניות, מוסיקה, לימודים, משחקים)…

התקשורת הרב כיוונית בין המכונות החכמות המרושתות ביניהן רוחבית ואופקית בעולם הסייבר תביא ללמידה ושינוי דינאמי ומיידי לתצורה ולהתנהגות שלה במימדים שונים ןתביא לתוצאות אופטימליות בחווית המשתמש בכל נקודה נתונה ברחבי הסייבר באינטראקציה עם משתמשים שהם בני אדם. במצב שכזה, באבולוציה הדיגיטלית והיכולת ללמוד ולהתפתח מהר יותר מהקצב האנושי תביא להתפתחות הנצרכת המדוייקת שלנו כבני אדם.

בדרך כלל אין יכולת לחזות מראש את הצלחת המוצר בשוק והמאמצים החשיבתיים של הניסיון והידע הנצבר של אנשי הרכש נלקחים בחשבון להחלטות הייצור. עם זאת, לעיתים קרובות מדי, המוצרים מתנהגים בצורה לא צפוייה וחידוש המלאים באיזורים הרלוונטים לעיתים עלולה לארוך חודשים אם בכלל, למה? מפני שייצור המוצר בתהליכים היצרניים כיום, גוזלת זמן רב ומשאבים גדולים, פסי הייצור מוגבלים בגמישות שלהם ולמוצרים יש מחסנית מוגבלת.

המהפיכה התעשייתי הרביעית מתארת מצב שבו מפעל הייצור של צעצועי טויס אר אס הופך להיות מפעל חכם, לכל נקודת ייצור יש מוח שיודע ליצר אינטראקציות עם נקודות ייצור אחרות ועם המוצרים על פס הייצור, ללמוד, ליצור נתונים ולהפיק לקחים. לבסיס המוצר בפס הייצור יש מוח שיכול ללמד את המכונות בנקודות הייצור את הספסיפיקציות הייחודיות של כל מוצר ולהצמיד לו אלמנטים ייחודיים כגון ברקוד ייחודי, הרכב צבעוני שונה, אריזה שונה וכתובת שונה וכל זה על אותו פס ייצור עם מוצרים בהרכבים שונים.

אז מה לנו מעצבי ממשקי המשתמש וחווית המשתמש ולזה? המון. אם המהנדסים היצרנים והמפתחים הם החלוצים ויוצרי התשתית, אנחנו יוצרים את השפה התקשורתית הויזואלית והרב חושית שבה הסביבה הזו תעבוד.

כבר היום אנחנו יודעים טוב מאוד לעבוד בתחומי התקשורת שבין אדם לאדם ואדם למכונה. המהפיכה התעשייתית 4.0 דוחקת בנו ליצור את שפת התקשורת הבאה במגוון רחב יותר של כלים מול אנשים ומכונות באופן תהליכי ודינאמי ולבטא אותו באמצעים פשוטים ומינימליים כשפה חדשה. נשמע מפוצץ משהו, אבל אמיתי לגמרי.

עם המקצועות הנרתמים למהפיכה הזו נמנים מהנדסים, מפתחים ומומחי סביבות תלת מימד. הם אלו האמונים על בניית התשתית לפעילות עתידית למגוון אנשי מקצוע נוספים שיכנסו לתמונה בשלב השני שלה כגון מעצבי וX UI, מפתחי AR, VR ורבים אחרים.

תפקידנו כהוגי העיצוב ומפתחי חווית המשתמש חשובה מאוד, בעיקר כדי לפתח ולקדם את השפה החדשה באינטראקציות אדם מכונה. שחקני מפתח חדשים (מכונות חכמות, רובוטים, מציאות מדומה, שליטה ובקרה בזמן אמת) משנים את כלי המשחק שבה אנחנו, מעצבי חווית המשתמש משחקים ודורשת מאיתנו לחשוב מחוץ לקופסא ולהמציא את השפה מחדש.

אני אתן דוגמה מוחשית לתהליך ייצור במהפיכה 4.0 כדי שנוכל להתחיל לדמיין את תפקידנו במהפיכה הזו.

ייצור צעצוע המיועד לישראל ברשת טויס אר אס העולמית

נכון להיום, הרשת מייצרת מוצרים לאיזורים שונים בעולם על פי דרישה לוקאלית מתוך קטלוג גדול המאורגן מבעוד מועד, כמות המוצרים והתזמון שלהם נקבעים על פי יכולות האחסון, הלוגיסטיקה והשינוע שלהם.

UI UX בשירות המהפכה התעשיתית 4.0

אחד האתגרים הגדולים והמשמעותיים שהאנושות עומדת בפניו בעשר שנים הקרובות עם תאוצת התפתחות הטכנולוגיה והביקוש למוצרים ברמת שירות ואיכות מיטבית היא המעבר ליכולת “ייצור חכם”

כבר היום, מפעלי ייצור בכלכלות מתפתחות עברו לייצור באמצעות פסי יצור רובוטיים וסנסוריים המייעלים את תהליך הייצור. המהפיכה התעשייתית 4.0 מבשרת את בואה של תקופה חדשה שתשלב במפעלי ייצור ותעשייה יכולות שימוש ברובוטיקה, סנסורים ובבינה מלאכותית לצורך ייעול, הוזלת עלויות, הגדלת רווחים, הגברת יכולות השליטה, התחזוקה, הגיוון והגמישות בייצור.

הדרך שבה המהפיכה התעשייתית 4.0 מתרחשת, היא ביכולת שלנו לאמץ ולהעביר יכולות פיסיות לדיגיטליות באמצעות רישות האינטרנט של הדברים (Internet of things) והאינטרנט של המערכות (Internet of systems). המרת הפיסיקל לסייבר תאפשר בעתיד הנראה הקרוב שרשרת ייצור אוטונומית לגמרי שתתקשר עם כל מוצר באופן אוטונומי ותאפשר יעילות וחיסכון במעגל החיים של המוצר ובהשלכה לכך – יותר מכירות ופחות הוצאות.

טעויות הן נחלת העבר הלא מפותח שלנו

זמין לכל בקשה

השאירו פרטים ברורים ואחזור אליכם עד הארוחה הבאה, מבטיח.

    logo-face-fucsia
    איתי אלון
    מנכל ובעלים

    Related Posts

    1
    ItayAlon.com
    הי
    איך אפשר לעזור?
    דילוג לתוכן