טיפים לחווית משתמש מצויינת

18 כללי חווית משתמש User Experience שכל מעצב מוצרים דיגיטלים צריך לדעת ב-2024.

שימושיות וחווית משתמש User Experience טובה

קבלו את 18 הכללים העיקריים של עיצוב חווית משתמש User Experience שכל מעצב צריך לדעת עליהם בבואו ליצור אפליקציה, אתר או תוכנה עם שימושיות וחווית משתמש User Experience טובה. בפוסט זה, נסקור 18 מהכללים הללו בפירוט ונסביר כיצד אתם יכולים להשתמש בהם כדי לשפר את עיצובי ה-UX לאפליקציות ולמוצרים הדיגיטלים שלכם.

מחקר מקצה לקצה

גם אם יצרתם כבר עשרות פרויקטים עבור נישה עסקית ספציפית, בכל פעם אתם רוצים לבצע מחקר שיווקי מעמיק. לכן, לפני יצירת אפיון חווית משתמש, שרטטו דיוקן של הלקוח ואת מפות זרימת המשתמש המתאימות. כך תוכלו להבטיח אינטואיטיביות מירבית. מחקר שיווקי ממלא תפקיד חשוב בעת עיצוב אפליקציות לנייד. יש צורך לבצע לא רק ניתוח שוק אלא גם סקרי קהל יעד נרחבים (אם האפליקציה שלכם מכוונת לילדים או קשישים, למשל). אלו הם שלבים חשובים שיש לקחת בחשבון בעת ​​עיצוב אפליקציה: 

עריכת סקרים

התחשבות במאפיינים תרבותיים של קהלי יעד שונים

ביצוע ביקורת טכנית ותוכן 

רק לאחר ביצוע שלבים אלו נוכל לדעת האם האפליקציה שלנו תעמוד בציפיות המשתמשים שלה או לא.

התמקדו בדבר החשוב ביותר

עליכם להבין שהייחודיות של חווית המשתמש אינה זהה לגיוון שלה, כדי ליצור משהו מוכר, מעצבי UX רבים מלווים את ממשק המשתמש בפונקציונליות מיותרת. כתוצאה מכך, עקומת הלמידה גבוהה יותר והופך קשה יותר למשתמשים חדשים להסתגל לשימוש בה באופן אינטואיטיבי. זכרו: מינימליזם הוא החבר הכי טוב שלכם.

 השאלה מהי חווית משתמש User Experience מסתובבת בקרב מעצבים כבר שנים. אין תשובה אחת שיכולה להקיף את הכל כי היא מכסה כל כך הרבה אלמנטים. אתם צריכים עיצוב חווית משתמש UX כדי ליצור אפליקציה לנייד או לאתר שאנשים יחזרו אליו שוב ושוב, בין אם הם בודקים פיד חדשות, קוראים אימייל, צופים בסרטונים או משחקים. בואו נזכור שממשק משתמש לאפליצקיה צריך להיות שונה מסוגים אחרים של ממשקים מבחינת מורכבות, פונקציונליות ואפילו רכיבים ויזואליים.

ניווט אינטואיטיבי

אל תשכחו שיתכן קושי מסויים ליוזרים חדשים לנווט אפילו בממשקים עם פונקציונליות מינימליסטית במיוחד. לכן אני ממליץ להשאיר רמזים נוספים המעודדים את הצעדים הבאים לקראת השגת המטרה של המשתמשים. אחרת, הפתרון שלכם עשוי להיות חסר תועלת עבור אותם משתמשים שאינם רוצים לבזבז זמן רב בקריאת מדריכים.

 ניווט אינטואיטיבי – זה משהו שכל משתמש מצפה לו מאפליקציות. ניווט אינטואיטיבי יגדיל לא רק את שימושיות (usability) של האפליקציה שלכם, אלא גם את הפופולריות והדביקות שלה בקרב המשתמשים שלכם.

חווית המשתמש הטובה ביותר לטאץ׳

למרות שהאנושות משתמשת במסכי מגע לאינטראקציה עם אפליקציות כבר יותר מעשור, כמה עקרונות ליצירת הממשקים הללו נותרו מיושנים. לדוגמה, במקום להפוך את ההחלקה לנוחה על ידי הדמיית ההיפוך הרגיל של דפי נייר, יש עדיין מעצבים שיוצרים כפתורי ניווט המתברר כפתרון לא נוח במיוחד.

אינטראקציות מבוססות מגע מאלצות מעצבים לחשוב מחדש כיצד משתמשים יכולים לקיים אינטראקציה עם ממשקים. במקום להסתמך על פעולה אחת לכל מסך, עליכם לשקול מגוון רחב של הזדמנויות לחווית משתמש. על ידי לימוד שיטות עיצוב מומלצות אלו, תוכלו לספק למשתמשים שלכם חוויה אינטואיטיבית ומהנה המאפשרת להם לבצע משימות מהר יותר. 

טכנולוגיה

כשקונספטים חדשים מעולם האפליקציות ומוצרים לניידים כמו AMP ו-PWA נכנסים לתמונה, חשוב להבין שזה צריך לבוא לידי ביטוי גם בעיצוב ממשק המשתמש. לדוגמה, במקרה הראשון, אתם יכול להשתמש ב-CSS3 ללא כל הגבלה. לגבי השני, תצטרך לחשוב על תרחישים שבהם מתקיימות הודעות פוש מתאימות אשר משתמשות בחומרה של התקן המשתמש. הטכנולוגיה המשמשת לפרויקט שלכם יכולה להשפיע ישירות על ממשק המשתמש של האפליקציה שלכם. אם אתם מתכנן להשתמש ב-AMP או באפליקציות אינטרנט פרוגרסיביות (PWAs), אז יש לזכור שיקולים מסוימים של ממשק המשתמש. עם AMPs, CSS3 נתמך באופן מלא – אם כי משתמשים זקוקים לדפדפן מודרני כדי לנצל את היתרונות הללו – ו-PWAs דורשים הבנה כיצד לטפל בהתראות פוש ופונקציות אחרות הקשורות לחומרה.

טיפוגרפיה

עיצוב האפליקציה או האתר לנייד הוא מופלא, יחד עם זאת, זו לא סיבה להזניח את הנוחות שבקריאת הוראות טקסט. לכן, לפני יצירת עיצוב מהודר ושימוש בגופנים לא סטנדרטיים ובפריסת בלוק טקסט, עצרו לחשוב האם כל זה יגדיל את סף הכניסה למשתמשים ויאפשר להם חוויה נינוחה.

חווית משתמש User Experience מרובה מכשירים

אין זה סביר שניתן להעריך את הצלחתו של פתרון עיצוב מסוים על ידי כמה ביקורות מנציגי קבוצת המיקוד. במקום זאת, הבדיקה נעשית הרבה יותר טוב בעזרת אמולטורים מיוחדים, אשר לא רק חוזרים על השלבים האופייניים של קבוצות קהל יעד שונות אלא גם מדמים את פעולותיהם במכשירים שונים. במקרים רבים, אפליקציות לנייד מתוכננות ומותאמות לסמארטפונים תחילה ולאחר מכן מועברות לטאבלטים או מכשירים אחרים בהמשך הפיתוח. גישה זו תעבוד אם אין לכם תחרות רצינית בנישה שלכם; עם זאת, אם תעשו זאת, ייתכן שיהיה הגיוני לספק חווית משתמש User Experience מרובת מכשירים מהיום הראשון. אם האפליקציה שלכם מצליחה בסמארטפונים (במיוחד אם יש לה כבר בסיס מעריצים נאמן משלה), אנשים ירצו אותה גם לטאבלטים שלהם – ולהיפך.

ספקו משוב חלק

צרו ממשק משתמש בצורה כזו שהוא יגיב עם איזושהי תגובה לכל פעולה של המשתמש. אלמנט זה יעזור למשתמשים שלכם להבין אם הם נעים בדרך להשגת פעולת היעד. לעומת זאת, היעדר משוב משאיר חלק מהמשתמשים מבולבלים ומתוסכלים.

 משתמשים מתרגלים יותר ויותר לחוויות דיגיטליות מצויינות ומצפים לאותה החוויה מכל אפליקציה בה הם משתמשים. מחקרים מצביעים על כך שחווית משתמש User Experience לקויה במובייל יכולה להשפיע לרעה על שיעורי שימור הלקוחות, לנטישה ולתרום ישירות לעלויות תמיכה גבוהות יותר. UX גרוע צוין גם כסיבה העיקרית להסרת אפליקציות, כאשר משתמשים שנסקרו טענו שזה מבלבל, מתסכל או קשה לניווט. בקיצור, אפליקציה שאינה מעוצבת היטב עלולה לעלות לכם משמעותית במונחים של פרודוקטיביות, מוניטיזציה ומוניטין.

בדיקה חיה

לצד בדיקה על אמולטורים, חשוב לבדוק גם על נציגים חיים של קהל היעד. כך תוכלו לקבל משוב שימושי (בנוסף לבדיקות ריבוי מכשירים, כמובן), אשר לאחר מכן תוכלו להשתמש בו כדי לייעל את התבנית הקיימת.

 כדי לוודא שהאפליקציה שלכם נראית טוב במגוון מכשירים, חיוני להשתמש בבדיקות חיות ובבדיקות מרובות מכשירים. זה מבטיח שאתם יודעים איך המוצר הסופי שלכם ייראה ברגע שהוא ישוחרר. הדרך הטובה ביותר לבדוק נציגים חיים של קהל היעד שלכם היא להשיג אנשים שתואמים את התיאור הזה בסביבתכם כדי שתוכל לעבור איתם על תהליכי זרימת המשתמשים.

צמצמו את מספר שלבי הרישום

במקום לחשוב מאפס על שלבי הרישום לאפליקציה או אתר אינטרנט, עדיף להשתמש בשיטות מוכחות המוכרות לכל משתמש. לדוגמה, אתם יכולים להזמין משתמשים להירשם דרך רשתות חברתיות או Gmail.

 הדבר הנהדר במנגנוני הכניסה החברתיים הללו הוא שהם מוכרים מאוד למשתמשים, שכבר נרשמו ונרשמו דרך המנגנונים הללו אינספור פעמים.

מסך פתיחה (Splash) עדכני

מכיוון שמסך הפתיחה הוא “הרושם הראשוני” של המשתמש בעת שימוש באפליקציה או אתר בפעם הראשונה, חשוב לחשוב על זה בצורה כזו שהוא ייראה עדכני. אפשר לעשות זאת, למשל, בעזרת אנימציה צבעונית ומקורית.

 אף אחד לא אוהב לצפות בפרסומת חובה לפני שהוא יכול לראות על מה הסרטון שבחר לראות. זו הסיבה שאתם צריכם שמסך הספלאש שלכם יהיה מספיק מהיר, על מנת שתוכלו לתת למשתמשים שלכם להגיע לאן שהם רוצים במהירות. באופן אידיאלי, אתם רוצים שלא לחרוג  מ-1 – 2 שניות להעברת המסר שלכם.

אל תפציצו משתמשים בהודעות הרשאת גישה לנתונים האישיים שלהם

למרות שהיום מפתחי תוכנה מתרגלים באופן מסיבי את GDPR, חשוב להבין היכן נמצאת נקודת הזהב. זו הסיבה שבפעם הבאה שאתם מעצבים ממשק משתמש שמשתמשת בנתונים אישיים, תחשובו על זה: אולי הגיוני לבקש זכויות גישה רק בתחילת השימוש באפליקציה או באתר.

 כמובן, חשוב לא להציף את המשתמשים במבול של חלונות קופצים ובקשות לזכויות גישה ברגע שהם מפעילים אפליקציה.

חשבו על פלטפורמות שונות

הטמעת ממשקים מפלטפורמה לפלטפורמה לא צריכה להיות שונה בהרבה מבחינה ויזואלית. לכן עדיף לנסות ליצור עיצוב אוניברסלי עבור כל הפלטפורמות בבת אחת.

 זו משימה לא פשוטה עבור מעצב ודורשת ידע בפיתוח. התהליך עצמו די פשוט: יוצרים אב טיפוס למערכת עיצוב פעם אחת, ואז משכפלים אותו בכל פלטפורמה רצויה לגדלים לה. על מנת לחסוך זמן, תוכלו להשתמש בפריימוורקים קיימים העונים לצורך שלכם ולקסטם אותם על פי הצורך. 

מחווני טקסט

האם אי פעם שמתם לב שחלק מהאייקונים שמציינים מה המשתמשים צריכים לעשות נראים מעורפלים ולא ברורים? לכן תמיד, עדיף להשתמש באינדיקטורים של התקדמות טקסטואלית היכן שזה אפשרי.

פסי התקדמות הם אינפורמטיביים יותר מאשר עמיתיהם האייקונים. חוץ מזה, אייקון עשוי שלא להיות מובן מאיליו על ידי משתמשים ממקומות שונים בעולם. ככלל, עליכם להשתמש רק באינדיקטורים של התקדמות טקסטואלית באפליקציות או באתרי אינטרנט לנייד.

להיות חיוביים גם בתרחישים שליליים

בנוסף לתוצאה החיובית של השימוש בממשק שנוצר, חשוב מאוד לקחת בחשבון את התוצאות השליליות כאשר משהו לא עובד או השתבש. בפרט, גם אם המשתמש הפוטנציאלי שלכם ייאלץ להסיר את ההתקנה של האפליקציה שלכם, הוא או היא יכולים לקבל הודעה מרגיעה על כך, למשל, ״צוות חברת הפיתוח אוהב את כל המשתמשים שלהם״.

 וזכרו גם שחשוב מאוד לכלול באפליקציה רשימה של הוראות כיצד יש להשתמש בה. אחרי הכל, ישנם מצבים שבהם אפילו הוראות כתובות היטב אינן יכולות להחליף הכשרה מתאימה.

פרסונליזציה

הציעו למשתמש מספיק אפשרויות כדי שיוכל להתאים את הממשק לצרכיו האישיים. בין ההגדרות הבסיסיות ניתן למצוא את גודל וסוג הגופן, ערכת נושא, אפקטים קוליים וכו’. כתוצאה מכך, תחוו די מהר, כיצד הנאמנות של קהל היעד שלכם לאפליקציה שלכם תגדל.

הצע למשתמשים תשלומים מיידיים

אם האפליקציה או האתר שלכם הם חלק מתחום המסחר האלקטרוני, אין טוב מאשר אפשרות לתשלומים מיידיים.  המשתמשים שלכם יתחילו לבצע רכישות נוספות מהיום הראשון של ההשקה.

כשזה מגיע למסחר במובייל, יש סיכוי אמיתי עבורכם לבצע תשלומים מיידיים מהאתר או האפליקציה שלכם. זו אחת מאותן תכונות שאסור להתעלם מהן. יש לזה השפעה כה גדולה על ההמרה של המשתמשים, ולכן גם על העסק שלכם.

איזון מספר הודעות הפוש

כדי להבטיח אינטראקציה של משתמש, מפתחים מסוימים מתחילים להשתמש לרעה בהודעות קופצות (Pop Ups). כתוצאה מכך, משתמשים מתאכזבים במהירות מחווית השימוש במקרה זה. מטבע הדברים, אין חווית משתמש User Experience טובה במצבים כאלה. לכן, כדאי לשים לב למספרההתראות הנשלחות למשתמשים שלכם ולנסות לא להגזים איתן. 

תמיד כדאי לבקש רשות לפני שליחת הודעות פוש: לפי הסטטיסטיקה העדכנית, רק כ-60% מהאנשים מאפשרים לאפליקציות לשלוח הודעות דחיפה (אחרים אפילו לא יודעים שהם יכולים לסרב). לכן, אם אתם רוצים שהאפליקציה או האתר שלכם יהיו מוצלחים ופופולריים בקרב המשתמשים, שאל אותם אם הם רוצים הודעות פוש מהאפליקציה או האתר שלכם לפני שליחת מידע כלשהו על מוצרים או עדכונים חדשים.

זמין לכל בקשה

השאירו פרטים ברורים ואחזור אליכם עד הארוחה הבאה, מבטיח.

    logo-face-fucsia
    איתי אלון
    מנכל ובעלים

    Related Posts

    1
    ItayAlon.com
    הי
    איך אפשר לעזור?
    דילוג לתוכן