כמה עולה לעצב אפליקציה?
אז יש לכם רעיון גדול והגעתם לשלב שבו אתם מעוניינים לדעת מכמה כסף תצטרכו להיפרד בשביל לקבל עיצוב אפליקציה?, אתם במקום הנכון.
מחיר
חשוב שתפנימו שלמחיר הזול ביותר אין בהכרח את הערך הטוב ביותר וברוב המקרים זה אף הפוך. כמו בכל שוק, התחרות כאן היא קשה ומעצבי UI UX נאלצים להוזיל את השירות שלהם כדי לעמוד בתחרות. הוזלת השירותים לרוב, פוגמת בהוליסטיות של השירות שמעצבים מוכשרים יכולים לספק לכם. אל תחפשו מחיר זול לעבודה הזו, חפשו את המחיר שסביר בשבילכם וודאו שאתם מקבלים את התמורה המלאה.
ניסיון וכישרון
חפשו מעצבים המתמחים ב- UI UX, שיש להם ניסיון והם ממוקדים בעיצוב אפליקציות. וודאו שאתם רואים עבודות חיות (בחנויות) שתוכלו להבחין ולהתחבר לראש של המעצב ברמת ממשק המשתמש, חווית המשתמש ואימלפמנטציה של העיצוב באפליקציה. אני רואה את אחריות המעצב לנצח על כל התזמורת הזו ולהוציא מוצר מצוין. בשלבים האלו מבחינתי מעצב מנצח הוא גם איש מוצר.
מה נכלל בעיצוב אפליקציה?
משימת הנראות כוללת בתוכה לא מעט אלמנטים, אתם לא חייבים לקבל את כולם, אבל תדעו מראש מה אתם מקבלים ומה לא:
זהות מותגית (מיני ברנדינג) לאפליקציה ולמוצר דיגיטלי
מיתוג מהיר למוצר דיגיטלי מכיל את הפרטים האלמנטרים הדרושים ליצירת מוצר דיגיטלי.
המיתוג כולל את הפריטים הבאים:
לוגו בוריאציות שונות ובפורמטים נדרשים. שפה גרפית כללית. קונספט סמלים ואייקונים. פונטים מותאמים למדיה דיגיטלית mobile + Web. פלטת צבעים. אייקון לחנות האפליקציות LISTING או אייקון לתוכנה (קיצור דרך). מוקאפ של שלושה מסכים לשימוש מרקטיאלי. חותמת דיגיטלית למייל.
כחלק מהזהות המותגית הלקוחות שלי מתפנקים בסט איורים וקטורים ייחודיים שישמשו אותם לאפליקציה ולכל משימה מיתוגית אחרת בחייו של המוצר.
תוצרי הברנדינג יינתנו ללקוח במסמך PDF ובקובץ מקור לשימושים עתידיים לכל ספק משנה שידרש.
אפיון חווית משתמש UX
אפיון חווית המשתמש (User experience), הוא תהליך חשיבתי שנועד למקסם את ה”דביקות” של המשתמשים של המוצר הדיגיטלי. אפיון חווית המשתמש נועד להגדיל ביטחון ואמינות וליצור רמת שימוש ואינטואיטיבית מקסימלית של משתמשי הקצה. התהליך קיים בשלב זה, על מנת לדייק את התהליכים השונים שהמשתמשים השונים עוברים ולקצר אותם כמה שניתן על מנת לספק למשתמש חווית רווח מדוייקת, פשוטה ומקצועית.
התהליך כולל: הבנת נקודות קריטיות/ נקודות כשל בחווית המשתמש, ראיון עם סוגי משתמשים שונים, תכנון האינטואיטיביות, אפיון תהליכים שונים למשתמשים שונים, יצירת תהליך רצף מסכים ומקרים ותגובות ובתנאי שימוש שונים.
עיצוב Design system
תהליכי עיצוב מתקדמים דורשים שיתוף פעולה הדוק בין כל הצוותים המעורבים ביצירת המוצר. יצירת הדיזיין סיסטם מאפשרת שפה משותפת של כל אמצעי ורכיבי העיצוב העכשווים והעתידיים במקום אחד, ויצירת ספרייה מתעדכנת בזמן אמת על גבי ענן. תהליך זה מייעל ומשפר את העבודה ובעיקר לוחות הזמנים בין צוות עיצוב לצוות הפיתוח מבלי לוותר על איכות חווית המשתמש.
יצירת סביבת Design system מלאה ויצירת קו ייחודי המבוסס על חוויה בטוחה ואמינה ומוכרת מעולם המוצר הדיגיטלי או המיזם, בהתייחס לתנאי נגישות המתאימים לכל סוג משתמש. העיצוב מותאם לתצורת דסקטופ ומובייל רספונסיבי.
הטמעת העיצוב לכלל המסכים
עיצוב כלל המסכים והטמעת הדיזיין סיסטם על כל מרכיבי העיצוב, Flows מקרים ותגובות/ משתמשים שונים על פי אפיון חווית המשתמש וקבלת קונספט דיזיין ויזואלי מלא של המסכים כפי שמופיעים בסעיף אפיון חווית משתמש.
מיקרו אינטראקציות ואיורים
מיקרו אינטראקציות אלו פיסות קטנות של אנימציה, המתרחשות בזמן שימוש במוצר הדיגיטלי.
האנימציה מלווה ומסייעת לנו בביצוע משימות, היוצרת חוויית משתמש פשוטה ואינטואיטיבית. האנימציות הן וקטוריות קלות משקל ויסופקו למפתחים בפורמט JSON.
אינטגרציה עם המפתחים
אם בחרתם מעצב/ת שאינו מכיר את חברת הפיתוח, אני ממליץ לכם לקנות בנק של עד 5 שעות במידה ויהיה צורך לאינטגרציה בין המעצב/ת למפתחים.
תמיד יש משהו שנשכח מאחור, שאלות שיש לשאול וקבצים שחסרים לביצוע.
אבחון שמישות חווית משתמש – Usability Test
האדם הראשון הטוב ביותר לבחון את התוצאה שנתקבלה לאחר הפיתוח הוא המעצב/ת שבחרתם למשימה. אני תמיד ממליץ לקנות בנק של כמה שעות בודדות ולתת למי שעיצב ותכנן את איך שהאפליקציה שלכם תתנהג, לבחון האם לזה התכוון המשורר.
קחו בחשבון שאני נתקל בלא מעט מקרים שלאחר שאפליקציה פותחה ונמצאת בחנויות, פונים אלי היזמים לבחון את התקלות והמחסומים בחווית המשתמש שמונעים מאפליקציה לפרוץ ולהצליח.
כמה שאלות שמשפיעות על התמחור לעיצוב האפליקציה:
האם עיצוב האפליקציה מיועד לפיתוח היברידי או נייטיב?
לפיתוח היברידי יש צורך בסט עיצוב אחד ויחיד בדרך כלל המותאם לאחר מכן ע”י צוות הפיתוח לכל מכשירי הקצה, לפיתוח נייטיב יש לייצר שני סטים של עיצובים (בדרך כלל אנדרואיד ו – IOS), מה שמוסיף שעות עבודה בשל הכפלה והתאמות.
האם המוצר שלי רספונסיבי?
נפלתם על נושא מורכב. רספונסיביות היא עולם ומלואן המתייחס לדינמיות של העיצוב בהקשר לנראות שלו על מכשירי קצה שונים או רזולוציות שונות. לדוגמה, רצוי שאתר יעבוד היטב מבחינת חווית משתמש ונראות גם המובייל וגם על דסקטופ או טאבלט ובמקרה כזה יש ליצור 3 נקודות שבירה (Breakppoints) שבהן העיצוב משתנה ומתאים את עצמו לגודל החדש.
דוגמה נוספת למשל לעיצוב אפליקציה שנועדה לעבוד במצב אופקי ורוחבי, במקרה כזה למעצב יש משימה נוספת לבחון שינויים בעיצוב ובחווית המשתמש על מנת להתאים את האפליקציה לשני מצבים אלה.
האם אני רוצה שהמעצב/ת יחתוך את העיצובים כהכנה לפיתוח?
זה משפט שנכון להיסטוריה, שעוד היינו המעצבים, מתאימים את העיצוב לכמה גדלים. פלטפורמות העיצוב כיום, עושות את רוב העבודה בשבילנו, אם המעצב יודע לתכנן היטב את העבודה. מעצבים טובים יודעים לבצע את ההמרה ולהעביר את הקבצים בצורה אופטימאלית לסביבת הפיתוח.
אז תכל’ס, כשמדובר על עיצוב אפליקציות, כמה זה עולה?
לשעת עבודה של מעצבי UI UX יש מנעד רחב של מחירים. המחיר תלוי בניסיון, בידע ובמקצועיות שאתם מקבלים. מעצב שד עם ניסיון אולי יהיה יקר בשעות העבודה, אבל יספק לכם את העבודה בחצי מהזמן שתקבלו אצל מעצבים אחרים – זהו שיקול שאתם חייבים לשים במסגרת זמן.
כשמדובר על עיצוב אפליקציות עלות שעות העבודה נעות בין 150 שח לשעה ל 400 שח לשעה ואף יותר.
בגדול, מחיר עיצוב לאפליקציה מורכבת שיש בה בין 35-50 מסכים וכוללת את כל הסעיפים שהזכרתי קודם יכול לנוע בין 15,000ש”ח ל 60,000 ש”ח בפרק זמן של שלשה עד חמישה שבועות עבודה מאומצת של מומחה UI לאפליקציות.
אל תשכחו שהמחיר מושפע מגורמים רבים כגון בשלות האפיון/ אינטגרציה עם צוות הפיתוח/ איכות המעצב ומידת הניסיון וההבנה שלו בחווית משתמש וממשקי משתמש/ חופש הפעולה שיש לו ועוד…
מחיר אפליקציה זה לא עניין חד חד ערכי. אי אפשר לתמחר אפליקציה על פי כמות מסכים אלא רק לאחר הבנת הקונספט הכללי והמשימה הנדרשת. תמצאו מעצב מצויין ותנו לו לקחת אתכם לאן שאתם צריכים.
אשמח לענות לכם על כל שאלה ולהדריך אתכם בתהליך. 052-3367908 או שלחו לי מייל ל [email protected]
Awesome ui/ux pro. Knows how to make the product intuitive to users. Focus on the user, think as users to make their needs be answered.
Great job! we loved the UX and the design you made for our new App, thanks Itay!
אני והשותף שלי עשינו אצל איתי ux/ui לאפליקציה.
הבנאדם הכי מוכשר שיש!
נותן המון מעבר, ונותן לך להבין את המוצר שלך יותר טוב מאיך שהבנת אותו בעצמך.
בעל ניסיון אדיר, יצירתיות אין סופית והכי חשוב שהוא מסדר את הראש וממוקד על מה שנכון וטוב לחווית המשתמש, בלי כל השיט מסביב.
מי שרוצה מוצר מעבר למצויין זה הבנאדם שיקח אתכם לשם.
אנחנו עובדים עם איתי כבר מספר שנים, כבר בראשית הדרך מצאנו בעל מקצוע מהשורה הראשונה, שמהר מאוד הופך לחלק מהותי מעבודת הפיתוח, בליווי, מחשבה ומציאת פתרונות תוך כדי תנועה. ממליץ בחום.
עבדתי עם איתי במספר הזדמנויות. מילים פשוטות לא יוכלו לתאר את הסיפוק הרב מכל התהליך. מתחילתו, פגישת היכרות לפרוייקט כולל מענה מהיר וברור לשאלות, התקדמות בלוחות זמנים שהיתה מהירה יותר ממה שהלקוחה (אני) יכלה להתקדם … תקשורת נפלאה. בקיצור- סיפור אהבה. לכל ייעוץ מהקל אל המורכב איתי הוא הכתובת, מקצוען ברמה בינלאומית, מהיר ועושה אקסטרה מייל עבור הלקוח. אם היה עוד כוכב אחד על חיוך הייתי מוסיפה.
חוזרת שוב ושוב לספק השירות הזה!
איתי – תודה לך!
איזה כיף לעבוד עם איש כל-כך מוכשר ויצירתי שמביא לידי ביטוי את הויז׳ן שחלמת עליו! הגענו לאיתי אחרי הרבה חיפושים ועשרות פגישות מתישות עם מעצבים שלא הצליחו להבין אותנו. לשמחתנו, אחרי פגישה אחת עם איתי ידענו שזה מה שחיפשנו. מעצב ומאפיין בחסד שמקשיב לך ומדייק אותך בדיוק איפה שצריך. איתי הצליח להפוך תהליכים מורכבים לפשוטים גם במוצר וגם בתקשורת מולנו. תודה על הכל, בטוח שניפגש בקרוב.
אני והשותף שלי עשינו אצל איתי ux/ui לאפליקציה. הבנאדם הכי מוכשר שיש! נותן המון מעבר, ונותן לך להבין את המוצר שלך יותר טוב מאיך שהבנת אותו בעצמך. בעל ניסיון אדיר, יצירתיות אין סופית והכי חשוב שהוא מסדר את הראש וממוקד על מה שנכון וטוב לחווית המשתמש, בלי כל השיט מסביב. מי שרוצה מוצר מעבר למצויין זה הבנאדם שיקח אתכם לשם.